Od voljenog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca na zagrebačkom krematoriju oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici. Posljednji ispraćaj bio je zakazan za 12.40 sati u velikoj dvorani, a prije samog ispraćaja ispred dvorane stvorio se golemi red Kićinih štovatelja koji su htjeli izraziti sućut obitelji. Svi su nosili maske i pridržavali se epidemioloških mjera. Među okupljenima bili su i Nina Badrić, Jacques Houdek, Zdenka Kovačićek, Jasna Zlokić…

Na posljednji ispraćaj stigao je i umirovljeni general Ljubomir Ćesić Rojs.

– Kićo je značio mnogo jer predstavlja istinske hrvatske domoljube, rodoljube… Bio je i hrvatski pričuvni časnik, vrhunski glazbenik. Volio je svoju domovinu Hrvatsku i na kraju je za nju izgorio. Kao prijatelja, pamtit ću ga po njegovim pjesmama, šalama, raznim nastupima, po emisiji ”Lijepom Našom”, gdje je više puta  pjevao, a kasnije bi se i zabavljali… Djeca su nam išla zajedno u školu, moja najstarija kći i njegov sin Ivan dobre su školske kolege – kazao je Rojs.

Među govornicima na ispraćaju našli su se i Kićini kolege iz Hrvatskog društva skladatelja.

– Kićo je bio praktični etnolog i muzikolog. Slavonsku glazbu oblačio je u novo ruho i uvinuo put k očuvanju tradicije i kulture. Bio je showman, pamtit ćemo njegovu duhovitost i snagu. Pamtit ćemo i njegov politički utjecaj kao saborskog zastupnika kada se borio za položaj glazbenika u društvu – istaknuli su iz HDU.

Od Kiće se oprostio i gradonačelnik Milan Bandić.

– Dragi prijatelju Kićo, rodio si se u gradu na Dravi, a najveći dio života proveo si u gradu na Savi koji te prigrlio i zavolio kao svog rođenog sina. O tvojoj karijeri je mnogo toga rečeno, no na ovim prostorima svestranijeg glazbenika nije bilo niti će biti – istaknuo je Bandić i dodao kako je napravio za našu kulturu dovoljno za 20 života.

– Znam da te život nije mazio i da si sve napravio zahvaljujući svom trudu, talentu i Božjem proviđanju. Uvijek si imao socijalnu crtu solidarnosti s hrvatskim narodom. Bio si univerzalan, Bog ti je to podario. Predstavljao si Hrvatsku, Zagreb i Slavoniju na svim kontinentima, a kad si se vraćao, pjevušio si ”Vraćam se Zagrebe tebi”. Sigurno si imao još mnogo toga za pjevušiti. Hvala ti, Kićo, na svemu što si podijelio s građanima svog grada koji će te se dugo sjećati – zaključio je Bandić.

Kićo je ispraćen uz zvukove tamburice i gitare, dostojanstveno kako i zaslužuje. Ante Gelo, Drago Laban i Miran Glinac izveli su “Plavušu”, dok su tamburaši iz najpoznatijih domaćih bendova izveli pjesmu “Otiš’o je moj otac polako”.

Budući da su Kiću za života nazivali našim Elvisom Presleyjem, na ispraćaju je bila i Presleyeva verzija pjesme “My Way.

Više na: vecernji.hr

Foto: Mia Mitrović/Vecernj.hr