Među brojnim institucijama gdje je Tužiteljstvo BiH izuzelo dokumentaciju u sklopu predmeta Respiratori je i Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru. Ravnatelj bolnice Ante Kvesić u izjavi za RTV Herceg Bosne kaže da je u toj zdravstvenoj ustanovi sve transparentno.

“Federalna Vlada je pred ovu COVID infekciju imala sastanak u širem sastavu, gdje je odlučeno da se bez javne nabavke, odnosno predviđenih procedura, može nabaviti direktnim pogađanjem s prodavačima ono što je nužno za COVID infekciju. Tu se radilo o zaštitnoj opremi, respiratorima. Takva odluka je donesena i onda kako se događalo što se događalo naravno da će to kontrolirati. Što se mene tiče, mi smo imali puno novaca u donaciji, skoro milijun i pol maraka. Kupili smo dosta zaštitne opreme 5-6 respiratora”, kaže Kvesić.

Ističe da samo idiot može misliti da nitko neće doći kontrolirati što se radilo u vrijeme epidemije.
“Ja sam preoprezan čovjek. Mi smo donijeli odluku da taj račun za donacije bude poseban podračun. Kao učesnike i potpisnike tog računa imali smo ljude koji nisu iz bolnice, i sve ono što smo napravili je tamo. I svima smo javili što smo kupili njihovom donacijom, od koje tvrtke i po kojoj cijeni. Tako da, što se mene tiče mogli su oni doći i jučer, i prije sedamnaest dana i za mjesec opet. Mi smo ovaj posao odradili mirne savjesti. Samo diletant može misliti da su ovo dobra vremena zauzeti novac”, zaključuje ravnatelj SKB Mostar.

Hercegovina.info