Kada je Livanjka Vildana Brkić-Bubalo davne 1999. godine došla u Ameriku, ni slutila nije da će ljubav prema pripremi slastica biti njen životni poziv.

Danas, dvadeset i jednu godinu kasnije, Vildana je ušla u četvrtfinale najvećeg natjecanja slastičara u Americi. Riječ je o svjetskom online natjecanju “The Gratest Baker”, na kojem je Vildana zauzela visoko šesto mjesto.

Vildana Brkić-Bubalo je iz Livna u Ameriku došla 1999. godine.

“Već 21 godinu moja ljubav i moj posao je dekorater za torte. Na Facebooku sam jedan dan vidjela da postoji ovo natjecanje i odlučila da se prijavim. Morala sam popuniti svoje podatke, odgovoriti na nekoliko pitanja kao primjerice zbog čega se želim prijaviti, poslati recept i fotografiju za jedan od mojih kolača, reći šta bih uradila ukoliko osvojim novac…”, kazala je za Klix Vildana koja je rodom iz Livna.

Popunila je obrazac, poslala nekoliko slika svojih kolača i natjecanje na koje se prijavilo 5.000 kuhara je počelo.

”Poanta je bila da se svaki dan glasa. Pokrenula sam svoje prijatelje, zamolila obitelj da me podrži i tako sam pomoću glasova ušla u četvrtfinale. Hvala svima za podršku. Moji deserti kojim sam se predstavila su bili jabukova pita i monte torta”, govori Vildana.

Iako se nije plasirala u finale, priznaje kako je ovo za nju bilo nezaboravno iskustvo u koje bi se, sasvim sigurno, upustila ponovo.

”Sudjelovati u ovom natjecanju za mene je bio veliki adrenalinski izazov i sjajno iskustvo. Svjesna sam da od mene ima puno boljih kuhara, ali trudim se da svi budu zadovoljni narudžbama, posebno naši Bosanci u Americi”, govori Brkić-Bubalo.

Pobjednik će dobiti svjetsko priznanje Najveći pekar 2020. godine, godišnju zalihu proizvoda, bit će predstavljen u časopisu “Scratch”, a kući će ponijeti 10.000 dolara.