U sklopu obilježavanja 20. obljetnice sjećanja  na nevine civile, svećenike i časne sestre koji su pod torturom zloglasnog komunističkog režima ubijani i ubačeni u Husinu (Jusukinu) jamu na planinskom prijevoju Vaganj, danas je u Livnu predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, ugostio predstavnika organizatora ove obljetnice,  fra Božu Norca – Kljaju iz Franjevačkoga samostana Gospe Sinjske Sinj.

Organizatori su upoznali predsjednika Vlade s izgradnjom memorijalnog centra na Vagnju i tradicionalnom manifestacijom na memorijalnom centru Vaganj koja će se održati 7. rujna 2019. godine.  Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije izrazio je dobrodošlicu i potporu od strane Vlade Hercegbosanske županije.

Fra Božo Norac – Kljaja u razgovoru  detaljnije je pričao o Husinoj jami. Prema dosadašnjim saznanjima u jamu koja je bila duboka 200 metara ubačeno je oko 500 do 1500 osoba s područja Cetinskog i Livanjskog kraja. Husina Jama nalazi se na predjelu zvanom Vaganj – na planini Kamešnici.

Vlada HBŽ-a