Tijekom izvođenja zemljanih radova na lokaciji Zgona, pored Osnovne škole Ivana Gordana Kovačića u Livnu, tijekom četvrtka pronađene su kosti i lubanja, najvjerojatnije ljudskog podrijetla.

Kako je za Fenu kazao direktor izvođača radova JP Livnoputevi Filip Milić, o tome su obaviješteni djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije, a pretpostavlja se da ostaci ljudskih kostiju potječu iz Drugoga svjetskog rata.

Glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak potvrdio je da su djelatnici PU Livno izašli na mjesto događa te obavili očevid.

”Fotografirali smo i dokumentirali nalaz. Ljudski ostaci su izuzeti i zadržani u MUP-u do daljnjeg postupanja”, dodao je Vrdoljak.

Prema riječima jednog od mještana, Ive Dolića, na tom mjestu partizani su tijekom Drugog svjetskog rata strijeljali više od 200 Livnjaka, Hrvata i Bošnjaka, najviše iz naselja Priluka. Mještani Priluke su kasnije pokopani u zajedničku grobnicu uz novu crkvu u Livnu, a žrtve koje nisu imale nikog da ih sahrani ostale su na Zgonima.

Fena