Rijeka Žabljak koja protječe dužinom od neka četiri kilometra kroz Livanjsko polje zatrpana je gomilom automobilskih guma. Ovaj sramotan prizor fotografirao i na svojoj Facebook stranici javno objavio jedan mladić iz Livna koji je, vjerujemo kao i većina njegovih sugrađana, iznenađen ovakvim potezom neodgovornih pojedinaca.

”Vjerojatno jedan livanjski gazda pravi otpad guma u rijeci Žabljak koja je jedna od rijetkih čistijih rijeka u Livnu. Ovo je čin za svaku osudu i svaka osoba koja ima zrno ljudskosti u sebi ovo ne bi uradila”, piše ovaj Livnjak.

Na kraju je dodao kako su drugu rijeku Bistrici već odavno pretvorili u ”glavnu otpadna rijeku u Livnu, a sada lagano to prave i od Žabljaka i ostalih”.

Inače, u ovoj županiji je prije par dana izbio skandal oko odlaganja otpada iz Italije na području općina Drvar i Bosansko Grahovo. Ipak, prema posljednjim informacijama, ovaj je otpad nazvan neopasnim, sve radnje su legalne, sve je urađeno po zakonu. Tako barem kažu.

Ništa čudno ne bi bilo da i ove gume u rijeci Žabljak na kraju budu legalno odložene, sve sa papirima i po zakonu. U nas sve može.

bljesak.info