Općinsko izborno povjerenstvo uputilo je obavijest za sve birače općine Tomislavgrad da su na dan održavanja lokalnih izbora 15.11.2020. godine, dužni pridržavati se svih propisanih mjera koje se odnose na zaštitu zdravlja i života u uvjetima pandemije koronavirusom COVID-19, što posebno uključuje obavezno nošenja zaštitnih maski, održavanje propisanog razmaka između birača na biralištima i dezinfekciju ruku.

Općinsko izborno povjerenstvo također obavještava sve birače kojima je dijagnosticiran COVID-19 ili se temeljem rješenja mjerodavnog tijela nalaze u samoizolaciji, a koji na dan izbora zbog navedenih razloga neće moći izići na biračka mjesta, mogu podnijeti zahtjev za glasovanje u svojim domovima putem posebnog mobilnog tima.

Da bi ostvarili svoje biračko pravo na ovaj način, trebaju svoj zahtjev za glasovanje putem mobilnoga tima dostaviti na objavljene e-mail adrese i fax ili mogu zahtjev neposredno dostaviti putem druge osobe u ured br. 34. Uz zahtjev potrebno je dostaviti medicinski nalaz da je birač pozitivan na COVID 19 ili akt mjerodavnoga tijela kojim mu je određena izolacija. Ako birač ne posjeduje neki od navedenih dokumenata, njegov zahtjev će biti provjeren u evidencijama nadležnih tijela.

Svoj zahtjev birači su dužni dostaviti najkasnije 72 sata prije dana izbora tj. do srijede 11. studenog. Birači kojima oboljenje bude dijagnosticirano ili su stavljeni u izolaciju nakon isteka 72 sata prije dana izbora, svoje zahtjeve za glasovanje mogu dostaviti na dan izbora najkasnije do 9 sati, navode na mrežnoj stranici tomislavgradske općine.

Jeste li registrirani birač i gdje glasujete, provjerite putem SMS poruke slanjem svoj JMB na gornji broj telefona  091 12 12 12.