Večeras je u KIC-u Tomislavgrad održana peta tradicionalna Noć muzeja, u organizaciji KIC-a Tomislavgrad i Franjevačkog muzeja Tomislavgrad. Posjetitelji su imali čast uživati u izložbi stripa, karikature i grafike Majstori baluna autora Julija Jelaske uz pratnju učenika Osnovne glazbene škole Tomislavgrad.

Večer je otvorila Ines Radoš koja je na klaviru izvela skladbu Rapsodija br. 2, opus 79 Johannesa Brahmsa. Nakon Ines, prvi na redu od učenika nastupio je Mihovil Pačar, učenik 4. razreda Osnovne glazbene škole, koji je u klasi profesorice Jelene Mandić na harmonici izveo skladbu Tico Tico Zequinha de Abreua.

Prije obraćanja autora, posjetitelji su poslušali i Tonija Kovačevića, učenika 6. razreda Osnovne glazbene škole u klasi profesora Luke Kraljevića, koji je na gitari izveo skladbu Broadway by night.

U svom obraćanju, autor Julije Jelaska zahvalio je na organizaciji i dolasku te kazao da je ovaj Strip o nastanku Hajduka podijeljen u tri cjeline: 1. praški dio, 2. dio – registracija u Zadru i 3. splitske igre. Strip nema teksta jer se danas on unosi digitalno, a kad iziđe iz tiska, imati će se priliku čitati.

Inače, autor Jelaska rođen je u Zadru i poznati je zadarski primijenjeni umjetnik, grafičar, grafički i web dizajner  s bogatim iskustvom i članstvom u nekoliko likovnih udruga. Kao afirmani strip-crtač uvršten je u Wikipediju među ukupno 28 hrvatskih strip-crtača.

Na samom kraju, prisutnima se obratila i iskazala zadovoljstvo povodom pete Noći muzeja i same izložbe ravnateljica KIC-a Danijela Papić.

Završnu skladbu na saksofonu izveo je Marko Rezo u klasi profesora Veselka Letice, uz pratnju na glasoviru profesorice Zrinke Lukač. Riječ je o skladbi Yesterday grupe Beatles.

Šima Majić/Tomislavcity