Polaznici Univerzalne sportske škole iz Tomislavgrada su drugog  tjednu u siječnju sa svojim voditeljima Antom Jurčevićem i Stojanom Sladojom organizirano posjetili kuprešku visoravan u nakani učenja prvih skijaških koraka.

Za mnoge je i vožnja autobusom bila lijepo i novo iskustvo. Slobodno biranje suputnika, sokići, grickalice, žvake; simpatična razmjena slatkiša prijala je malim izletnicima.

Dolazak na pravo, veliko skijalište, zagolicalo je dječju maštu i izmamilo vesele i nadasve humoristične komentare kakve samo djeca znaju plasirati. Zabavno i za njihove odgovorne pratitelje.

Vrhunac doživljaja uslijedio je stajanjem na iznajmljene skije pod budnim okom trenera i stručnih pomagača  na skijalištu. Oduševljeni mališani su poslušno slijedili upute trenera i s velikim osmijehom i glasnim smijehom započeli vožnju blagom padinom. Prekrasna slika vesele kolone, koja osvaja bijeli prostor,  ostat će urezana u sjećanja.

Dobro isplanirano vrijeme sa stankama za odmor uz bananu ili kakav slatkiš prijala je, sad već malim skijašima. Glasni dojmovi i prijateljski savjeti sipali su kao iz rukava.

Lijepo je bilo vidjeti djecu koja neopterećena strahom usvajaju nova znanja i razvijaju svoje sposobnosti.

A ova djeca ih uistinu imaju. Hvala Bogu da imaju i priliku učiti na prekrasnim i vrhunskim  terenima kakva su tu, na lijepoj kupreškoj visoravni.

Uživanje u ovom danu upotpunio je zajednički ručak u ugodnom ambijentu hotela Adria Ski, ljubaznost osoblja prema malim gostima, i dokazivanje u naučenim vještinama.

Povratak u Tomislavgrad  u kasnim popodnevnim satima i razgledanje snježnog krajolika prijalo je malim sportašima kao i susret s roditeljima kojima su neki ponudili pomoć u skijanju uz uvjet da nabave skije.

Iva Bagarić/Tomislavcity

Foto: USŠ Tomislavgrad