Vjernike je nedavno zaprepastio slučaj mladića iz Dalmacije koji je, prema vlastitom priznanju, godinama glumio svećenika.

“Optužbe na moj račun stoje. Pokajao sam se, u crkvi sam dobio pokoru i više to ne radim”, rekao je maloljetni mladić za 24 sata, nakon što su ga razotkrili vjernici u zatvorenoj Facebook grupi.

„Prvi put sam u Šurkovcu na hodočašću vidio fra Ivu Pavića kako polaže ruke na vjernike i oduševio se. Još kao dijete sam osjetio poziv i nakon svega želim stvarno postati svećenikom. Ne znam zašto sam tad obukao habit, prije tih četiri ili pet godina“, ispričao je mladić koji je svoje aktivnosti vješto skrivao od roditelja.

Slavio mise i ispovijedao?

Iako je u razgovoru istaknuo kako nikada nije vodio misu, “nego uvijek koncelebrirao“, prema riječima dvaju žena sa splitskog područja mladić jest vodio misu, ispovijedao te polagao ruke.

„Pozvao nas je u svoj stan na misu pa sam išla s prijateljicom. On je vodio misu, a ondje je bilo više ljudi. U stanu je uredio kapelicu te je imao sve svećeničke halje, kalež, hostije, sve kao i u crkvi. Dala sam mu i novac u više navrata. Nada mnom je provodio molitve otklinjanja i polagao ruke“ ispričala je trideset godišnjakinja, dok je njezina prijateljica rekla da ju je čak i ispovjedio.

O svemu se oglasio i fra Ivo Pavić kojega je mladić spomenuo. Poznati karizmatik kaže kako mu je zabranio dolazak u svoju župu, te da su njegov župnik i biskup znali za njegove manipulacije.

„Od gvardijana splitske župe ukrao je dva habita. On je prevarant, a vjernici su nasjeli na njegovu priču i predstavu“, rekao je fra Ivo Pavić.

Iz župe lažnog svećenika poručili su kako slučaj ne žele komentirati budući da je riječ o maloljetnoj osobi. „Dogovorilo smo se da sve ide preko nadbiskupije, pa pitajte njih“, odgovorio je župnik.

Ivo Džeba | Bitno.net