Udruga je uputila zahtjev o njihovom izbacivanju prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji kako će Klub zahtjev za članstvom odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanosila štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci, prenosi Sportsport.ba.

U međuvremenu je pravomoćna optužnica postala i nepravomoćna presudazbog čega je Zdravko Mamić otišao iz Hrvatske zbog kazne zatvora iznad pet godina, Zoran Mamić dobio četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću nepravomoćno određena kazna zatvora od tri godine.

Nažalost na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo nešto ne bi dogodilo da nismo predali naš zahtjev krajem svibnja. Zadovoljni smo da je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i da Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće niti kao ideja, kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Sada žele da braća Mamić i Vrbanović prave protupravno stečenu imovinsku korist.