Mlada duvanjska košarkašica i hrvatska reprezentativka Marija Smiljanić odabrana je za iduće pripreme hrvatske kadetske reprezentacije (U16). Kako je priopćio Hrvatski košarkaški savez, okupljanje reprezentacije bit će od 16. do 24. kolovoza u Velikoj kraj Požege.

Podsjećamo, Marija je članica ŽKK Tomislav i ujedno mlađa sestra hrvatske reprezentativke Petre Smiljanić. Već tri godine nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju. Prošloga ljeta je zajedno sa svojom sumještankom Zoricom Petrović sudjelovala na 15. međunarodnom turniru u Sloveniji kada je hrvatska pobijedila u finalu Mađarsku rezultatom 55:53.

Iako ovog ljeta nismo mogli svjedočiti natjecanjima najboljih hrvatskih mladih nada – reprezentacija mlađih kategorija, s obzirom na to da je zbog pandemije koronavirusa FIBA otkazala i sva Europska prvenstva, od sredine kolovoza reprezentacije će se ipak okupiti na mini pripremama.

Najprije, 16. kolovoza, okupit će se ženska i muška U16 (kadetska) reprezentacija i to obje u tradicionalnom mjestu priprema za mlađe reprezentacije – Velikoj kraj Požege, a dan kasnije u Gospiću s pripremama počinju juniori – U18 muška reprezentacija. Ako epidemiološka situacija to bude dopuštala, naknadno se planiraju okupljanja još nekih reprezentacija naveo je HKS. 

Z.S./Tomislavcity