Tek 19 godina ima taj Mario Čuić, momak iz Brišnika blizu Tomislavgrada, rođen 22. travnja 2001. godine. Odigrao je jučer devetu seniorsku utakmicu u karijeri, šestu u dresu prve momčadi Hajduka, preostale tri odradio je u 2. ligi za drugu momčad splitskog kluba, i ušao u povijest. Nikad u povijesti nijedan igrač Hajduka nije Dinamu u Zagrebu u prvenstvu Hrvatske uspio zabiti dva pogotka. Do pojave Čuića.

Ofenzivni je veznjak, od 6. do 14. godine igrao je za HNK Tomislav iz Tomislavgrada, a posljednjih je pet godina u Hajduku. Otac Tomislav bio je nogometaš, ali poznatiji je po sudačkoj karijeri u BiH, a Mario ima i tri brata nogometaša te sestru. Igrao je Čuić za mlade vrste Hrvatske U-17 i U-19, a s 12 je pogodaka vodeći strijelac ovosezonskog prekinutog juniorskog prvenstva Hrvatske. S obzirom da nije napadač nego veznjak, taj podatak ima posebnu vrijednost. Vidjeli smo i u Maksimiru da se ne radi o slučajnosti. Govore to i podaci s raznih testiranja na Poljudu, gdje su Čuićevi rezultati na iznimno visokoj razini. Postao je u Zagrebu 198. Hajdukov strijelac u Prvoj HNL, a da nije bilo koronavirusa, pitanje je bi li se uopće pojavio na mapi Igora Tudora. Protiv Intera je 5. lipnja prvi put bio na klupi, šest dana kasnije debitirao je protiv Istre 1961. Jučer je bio 12. srpnja, brzo to ide kod Čuića.

– Mario i dvije godine mlađi Filip su u Hajduku, dva najmlađa brata također treniraju nogomet u HNK Tomislav, a i sestra je talentirana za sport – otkrio nam je nedavno Tomislav Čuić, otac petero djece koji je donedavno bio također aktivan u nogometu.

– Sudio sam Premier ligu BiH dugih 14 godina. Nije bilo jednostavno iz malog mjesta održati se na najvišoj razini tolike sezone.
Tomislav Čuić u BiH je bio poznat kao sudac kojeg su gosti obožavali Sudac s karakterom, takvim su ga opisivali mediji u susjednoj državi.

– Nisam se nikada plašio, nisam imao strah – priča Tomislav.

Takav je karakter prenio i na svoju djecu, u konkretnom slučaju na svoje najstarije dijete, 19-godišnjeg Marija.

– Srce mi je bilo puno kada sam vidio svog sina na terenu u Puli, u njegovom debiju za Hajduk. Ispunio se moj, njegov i san cijele obitelji. Ali, to je tek prvi korak, treba igrati i stalno se dokazivati. Ne može nitko igrati osim tebe, uvijek to kažem Mariju. Jedino je teren mjerilo i budeš li pravi ništa ti u životu neće pobjeći niti će drugi uzeti.

Nakon Maksimira dileme više nema. Mario Čuić na pravom je putu…

GOLOVE POSVETIO OBITELJI I SVIMA KOJI SU UZ NJEGA

– Osjećaj je poseban. Na Maksimiru Dinamu zabiti dva gola, nema se što reći, ali ne bi sebe isticao, to je ekipa i ekipni golovi, rekao je mladi veznjak Bijelih.

– Ključni trenutci bili su poslije primljenog drugog gola. Tada smo pokazali da smo prava momčad i zato smo i zabili sljedeća dva gola, rekao je Čuić, koji je golove posvetio svojoj obitelji i svima koji su uz njega.

Jutarnji.hr/HRT/Tomislavcity