Kao što smo već javljali, nekoliko projekata iz općine Tomislavgrad dobilo je sredstva od Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske na natječaju koji je objavljen u travnju. Među njima je i Javno poduzeće Radio Tomislavgrad koje je dobilo 180.000 kuna za uređenje i opremanje prostorija. Ugovor je potpisan prošloga petka u Vitezu. Inače, nove prostorije Radija Tomislavgrad nalaze se na autobusnome kolodvoru.

Kako smo doznali od direktora ovoga poduzeća, Mate Radoša, početna sredstva koja su dobili od spomenutoga Ureda utrošena su na građevinske radove (oko 200.000 kuna), drugu fazu financirala je Općina Tomislavgrad, dok će sredstva dobivena na zadnjem natječaju biti utrošena na uređenje prostorija. Također smo doznali da se ovih dana planira raspisivanje javnog natječaja za nabavu tehničke opreme i namještaja budući da je u tijeku priprema dokumentacije.

Ovisno o ovome natječaju, nakon što se obavi propisana zakonska procedura, preseljenje djelatnika u nove prostorije očekuje se krajem ove godine.

Jelena Perković/Tomislavcity