Da mladi u Rami aktivno provedu ljetne praznike pobrinule su se Medina Muminović i Monika Rajić koje su u dvorani Osnovne škole Marka Marulića u Prozoru organizirale Ljetnu školu odbojke, prenosi rama-prozor.info.

Medina sada tijekom ljeta trenira u OK Makljen, no tijekom srednje škole u Sarajevu bila je dio Odbojkaške akademije ‘“Smeč“ te je sada članica OK Ilidža.

Kako ističe, njih dvije su same trenirale odbojku pa su odlučile i druge uključiti u aktivnost.

Mi imamo ovdje OK Makljen koji funkcionira isto kao Klub za odbojku i on radi tijekom cijele godine, ali ova Ljetna škola je više bila za mlade i djecu koji se nisu susretali s odbojkom. Jednostavno da ovdje nauče ta neka nova pravila te nove elemente“, rekla je Medina.

Bili smo na treningu Ljetne škole odbojke u dvorani Osnovne škole Marka Marulića koju vode Medina Mumimović i Monika Rajić 🏐Čitajte o tome na ⬇️⬇️https://www.rama-prozor.info/clanak/foto-medina-i-monika-vode-ljetnu-skolu-odbojke/57216?fbclid=IwAR3PtmZ4Gt2SerxNC-EqwKMgWqq07uLQcnwtfpP9PBskIzZuSSUpCwQcJy8

Objavljuje www.rama-prozor.info u Srijeda, 15. srpnja 2020.

Monika nije profesionalna odbojkašica jer je vrhunska karatašica, pa je na treninge OK Makljena dolazila samo povremeno.

Nisam stizala na sve strane, pa bih igrala utakmice samo kada bih mogla. Otkad je korona te je sve zaustavljeno, imala sam previše slobodnog vremena pa sam krenula ponovo trenirati odbojku“, ističe Monika.

Ljetna škola odbojke broji oko 16 članica te taj broj neće biti konačan jer im se i ostali mogu pridružiti.

Nadamo se da će ih biti još. Sa sadašnjom postavom smo više nego zadovoljne jer već imaju razvijenu motoriku. Većina trenira neki sport, pa imamo karatiste, mažoretkinje… Lakše je raditi s nekim tko je već u sportu. Drago nam je što ima puno starijih članica jer smo mislili da će se prijaviti samo djeca“, složne su Monika i Medina.

Članovi koje sada treniraju su u rasponu godina od 10 do 18 te će prema uzrastu formirati dvije grupe koje će trenirati dva do tri put tjedno.

Nismo još odredile sve fiksno. Još se to sve može promijeniti oko grupa i termina. Porazgovarat ćemo s članovima da vidimo što im odgovara“, rekla je Monika.

Iako su namijenile i za dječake, tu je bio malo manji odaziv, ali i oni imaju mogućnosti trenirati zajedno s djevojčicama. Cilj je bio da se mladi upoznaju i druže kroz jedan sport te će škola trajati sve do kraja kolovoza.

Još uvijek se možete prijaviti i doći na treninge, a sve informacije možete dobiti od Monike i Medine na brojeve telefona: 063/219-429 i 062/803-871.

Branka Dijaković/rama-prozor.info