Iseljavanje sela te nestajanje pašnjaka, koji sve više zarastaju i pretvaraju u šumu koja se proširila gotovo do samih kuća, dovelo je do toga da se u ponedjeljak uvečer u selo Miši iznad Buškog jezera pojavio medvjed, piše Fenix-magazin.

Medvjed se spustio u središte sela, do ispod Kliškog groblja. Medvjeda, koji je kroz središte sela prošao idući sa sjevera u pravcu izvora Svekar Voda snimio je Tomislav Miloloža koji se autom vraćao doma. Vidjevši svjetla na vozilu, medvjed se dao u bijeg putem koji je došao, točnije u pravcu Batinića brda.

Nesvakidašnji video prizor kojeg je prva prenijela stranica Selo Miši iznenadila je sve stanovnike tog prostorno najvećeg sela na obroncima Buškog blata koje se proteže od Batinića brda do Puđina briga, točnije od prijevoja Ploča do Bilog polja.

Ni najstariji stanovnici sela Miši ne pamte da se ikada dosad medvjed spustio u selo. Ranije je, kažu, tu i tamo znao zalutati pokoji vuk ali medvjed se nikada nije tako nisko spustio iz šume.

To kažu više ni ne čudi jer se, posljednjih 30-40 godina otkad nema više stada krava i ovaca, šuma proširila skroz do sela. Raniji pašnjaci sada su zarasli u šumu, pogotovo borovu koja se širi iz godine u godinu. A sve to je uslijedilo nakon što je počelo iseljavanje sela koje na žalost traje i danas.