Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe ‘Prvi hrvatski redarstvenik’ u Policijskoj akademiji.

Predsjednik je na svečanosti uručio odlikovanje “Red Nikole Šubića Zrinskog” postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

”Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali najviše oni s oružjem. Bez nas bilo bi isto, bez vas ne bi bilo isto”’, rekao je Milanović za što je dobio veliki pljesak, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik je naglasio da je rat gotov.

Zločinački pothvat je izmišljotina

”Propala je namjera da se na Haškom sudu ovo pokaže kao udruženi zločinački pothvat. Imali smo i sreće da nijedan naš general nije osuđen za zločinački pothvat koji je jedna glupa i ružna izmišljotina. Ne znam tko je za to kriv, ali sam sretan što je ta loša namjera propala”, ocijenio je.

Posebno je pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Izrazio je žaljenje što priznanje postrojba nije dobila ranije i podsjetio da će dodijeliti odlikovanje brigadama iz BiH koje su spašavale Bihać, ali prije svega Hrvatsku.

”Naš dug časti prema vama i prema njima je odlikovanje. Živjela Hrvatska!, zaključio je predsjednik”, prenosi Dnevnik.hr.