Na Googleovom servisu za nabavu igara Play Storeu jučer se pojavila igrica “Ptica Dodo”, u kojoj je glavni lik aktualni predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Autori igrice naveli su kako je u suradnji s Asocijacijom mladih EZDEA, igrica “Ptica Dodo” jučer napokon ugledala svjetlo dana. “Glavni lik, izumrla ptica Dodo (osim u još nekim krajevima), bori se protiv svog najvećeg neprijatelja, bosanske zastave. Svaka sličnost sa stvarnim likovima je namjerna”, stoji u opisu igrice.

Smisao je igrice u tome da ptica Dodo prolazi između barijera, a to su zastave Bosne i Hercegovine. U slučaju da se dogodi da udari jednu od barijera, iz ptice Dodo iskaču ljiljani. Glazbenu podlogu igrice predstavljaju Dodikove otpjevane pjesme poput: “Ne može nam ni’ko ništa”, ali i pjesma Mahira Burekovića “Živjela Bosna” iz 1997. godine.

Podsjetimo, prošle godine na Googleovom Play Storeu pojavila se igrica “El Bake”. Glavni lik ove zanimljive igrice je Bakir Izetbegovićm bivši član Predsjedništva BiH i aktualni predsjednik SDA. Kada instalirate igricu, čujete pozdrav glavnog junaka El-Baketa “Selam Bosno i Hercegovino, selam alejk, dobra večer, moji dragi SDA-ovci”! Tijekom igranja, junak El-Bake skuplja novac izbjegavajući prepreke, pritom su prve prepreke policijski automobili. Kako igra ide dalje, dolaze teže prepreke u vidu demonstranata koji stoje na cesti s transparentima.

Odmah nakon nje izašla je i “Flappy Fahro”, u čijoj je glavnoj ulozi lider SBB-a Fahrudin Radončić. Igrica je bazirana na Flappy Birdu, a cilj je izbjegavati barijere koje su u ovom slučaju kovanice konvertibilnih maraka i feninga. Developeri su poručili tada da je svaka sličnost elemenata u igrici sa stvarnošću slučajna.

Večernji list BiH