Osnovna škola Franica Dall’era Vir – Posušje danas je upriličila susret s mladom duvanjskom književnicom Ivanom Ćurić. Susretu se odazvalo stotinjak učenika, a upriličen je u povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Djela ove književnice mladima je približio posuški župnik don Ilija Drmić, inače recenzent Ivanine prve zbirke priča. Autorica je pak učenicima pročitala dvije svoje priče Ivin sir (Iz dnevnika jedne mlade) te Radost badnje večeri.

Ni učenici nisu ostali “dužni”. Pokazali su svoje talente, razveselivši sve nazočne igrokazom svoje dramske sekcije,  a koji su na temu dječjega doplatka osmislile učenice 9. razreda.

Dodajmo da je ravnateljica ove škole gospođa Dijana Galić. Rodom je iz Mrkodola gdje trenutno živi mrkodoljska “Mlada” Ivana Ćurić. Iako obje Duvanjke i obje prosvjetne djelatnice, danas su se prvi put susrele. Očito je, knjiga spaja ljude, a naša Ivana ovom prigodom susrela se i s kolegama posuškoga radija za koji je dala intervju.

U izjavi nakon ovoga događaja Ivana je za naš portal izrazila zadovoljstvo pruženim gostoprimstvom i radom škole u Viru, a osobito viđenim igrokazom.

Tomislavcity

Foto: Ana Beljan