Jučer je trčana Čvrsnica Ultra Trail, najzahtjevnija trail utrka na ovim prostorima. Za tri utrke bilo je prijavljeno više od 350 natjecatelja iz 13 država, a trčalo je više od 200 trkača.

Naravno, na utrci su sudjelovali i članovi AK Puls. Najbolji rezultate ostvarili su: Mate Ćurić koji je u utrci na 32 kilometra zauzeo 5. mjesto, te Vesna Ćavar koja je osvojila 3. mjesto u utrci na 10 kilometara. A o kakvoj utrci se radi govori i status našega poznatoga Pulsaša, Josipa Škorića koji je na svome Facebook profilu napisao:

– Čvrsnica TRAIL, 32 kilometra iskonske prirode i ljepote uz osvjeźenje u planinskom biseru, jezeru Crljenak na 2000 m n/v. Kako kaźe Oliverova pisma “Vridilo je” svakog kilometra.

Na najzahtjevnijoj utrci na 50 kilometara pobijedio je Gunnar Kingo iz Estonije s rezultatom 6:39:39, a drugi je bio Daniel Krstulović Opara iz HPD Mosor Sikire, nama poznat kao sudionik 1. hajdučkog traila.

U utrci na 32 kilometra pobijedio je Sanjin Vučan iz Velikih Zdenaca, R Hrvatska s rezultatom 3:26:32.

U utrci na 10 kilometara pobijedio je Ante Bubić, TTK Strka iz R Hrvatske koji je trku istrčao za 50:14.

Sve rezultate možete pogledati na stotinka.hr.

O utrci:

Čvrsnica Ultra Trail je utrka koja okuplja planinarsku zajednicu Hercegovine, te tako projekt zajednički organiziraju planinarsko društvo HPD Prenj 1933. iz Mostara i udruga Visit Blidinje iz Posušja, a kao partneri utrke tu su planinarska društva PSD Vilinac iz Jablanice, PD Orlova Stina iz Tomislavgrada, HPD Pločno iz Posušja i naravno neizostavni pripadnici Gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini.

Ove godine trčalo se na tri staze: Green trail, zvana The Good od 10 kilometara, koja je namijenjena trail početnicima. Blue trail staza, zvana The Bad, ove godine duga je 32 kilometra s ukupnom elevacijom oko 1500 metara. I treća, naravno, za najokorjelije trail kauboje tu je najteža staza Red trail, zvana The Ugly sa svojih 50 kilometara i 2850 metaraelevacije. Staza na kojoj su se kauboji popeli dva dominantna vrha Blidinja, Veliki Vrana na Vran planini i najviši vrh Čvrsnice Pločno, oba preko 2000 metara elevacije.