Na graničnom prijelazu Vinjani Donji djelatnici Policijske postaje Imotski i djelatnici Carine zaplijenili su 423 kilograma marihuane koja je bila namijenjena talijanskom tržištu.

Kako je kilogram marihuane na crnom tržištu od dvije do tri tisuće eura, nije teško izračunati da je zaplijenjena trava vrijedna milijun eura. Uhićen je 56-godišnji državljanin Crne Gore Mile Jevtić koji je u kamionu prevozio 20 tona lubenica, a ispod njih su bili naslagani paketi s marihuanom. Ponašanje vozača odmah se učinilo sumnjivim djelatnicima policije pa su pristupili  detaljnom pretresu kamiona.

Droga je krenula iz Crne Gore i bila je namijenjena talijanskom tržištu,a na tiskovnoj konferenciji koja se održava danas u 10.30, u prostorijama PU Splitsko-dalmatinsk, doznat će se kojega grada u Crnoj Gori je trava krenula, odakle je prethodno nabavljena i gdje je proizvedena kao i je li “pao” samo jedan izvršitelj – 54 godišnji vozač ili je policija sklopila širi mozaik u kojem se može vidjeti tko je naručitelj i tko je, osim vozača, u tome sve sudjelovao.

Ovo je veliki uspjeh djelatnika PU Splitsko-dalmatinske a posebno PP Imotski i Carine jer ovakvi rekordni “ulovi” dogode se jednom u dva desetljeća.

 

slobodnadalmacija.hr