Centar za građansku suradnju Livno, u okviru projekta „Sudjelovanjem u odlučivanju za transparentnu lokalnu upravu“ organizira obuke za predstavnike mjesnih zajednica i NVO na području HBŽ i ŽZH, a na temu :“Izrada projekata, planiranje i namicanje sredstava za istekoji će se održati tijekom travnja u 10 općina (Posušje, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Tomislavgrad, Livno, Glamoč, Drvar, Bosansko Grahovo i Kupres).

 U Tomislavgradu, obuka će se održati u utorak, 9.4.2019. godine, s početkom u 11:00 sati u vijećnici Općinskog vijeća, Tomislavgrad.

Cilj obuka je potaknuti bolju suradnju lokalnih vlasti, mjesnih zajednica i nevladinih organizacija, uspostaviti sistem bolje  vidljivosti i dostupnosti programa i aktivnosti  građanima i  organizacijama civilnog društva,  te im omogućiti razmjenu iskustva i umrežavanja  na općinskom i županijskom nivou. Također, obuke imaju  za svrhu potaknuti predstavnike mjesnih zajednica i NVO na korištenje postojećih kapaciteta i stjecanje novih vještina u planiranju i pisanju projekata, kao i na korištenje i namicanje raspoloživih sredstava za implementaciju projekata u cilju razvoja mjesnih zajednica, a za dobrobit cjelokupnog lokalnog stanovništva.

Sudionici  navedenih obuka su predstavnici  mjesnih zajednica; predstavnici lokalnih udruga; te predstavnici gradskih/općinskih službi zaduženih za lokalni ekonomski razvoj.

Pozivamo sve zainteresirane građane, članove/ice postojećih udruženja i medije da sudjeluju na sastanku.

 

Centar za građansku suradnju Livno