IN VINO VERITAS

Odavnina kažu, “Bijelo vino za smijeh, a crno vino za grijeh”.
Smijeh će bit kad promašimo udarac, a grijeh će biti ako ga promašimo.
U smijehu nam govori domaćin Mario Mandurić.

Priču o ovom turniru počimamo pod sloganom “Oću da nam bude lipo” u subotu (24. listopada) na GOLF TERENU TOPALA u Posušju, održat će se ”12. VINSKI TURNIR u golfu Posušje 2020.”

Turnir sa izuzetno pozitivnom energijom pun solidarnosti i razumijevanja, golf turnir na kojem svi sudionici igraju opušteno, možda i zbog vina, ali i s pobjedničkom ambicijom, jer uz pehar glavna nagrada je pršut.

Za vrhunsko vino na tradicionalnom vinskom turniru ove godine, a i prošle, pobrinula se Vinarija Čitluk, ovogodišnji prijatelj turnira sa svojim sortnim vinima.
Naravno, tu svakako moramo spomenuti i vino koje piju i preferiraju golferi, a to je vino Teuta.

Također, da ne izostavimo Vinariju Keža, Vinariju Buntić, koji su bili prijatelji turnira dosadašnjih godina.

“Ovo je jedan specifičan turnir na kojem se promovira golf u Posušju i u Hercegovini, ali promovira se i općina Posušje u Zapadnohercegovačkoj županiji, zajedno s vinom”, kazao nam je organizator ovog turnira Mario Mandurić iz Golf kluba Posušje, pozivajući sve da lijep subotnji dan iskoriste dolaskom na posuški golf teren i uživaju u dobroj igri golfera i druženju.

Mandurić je, uz to, na turnir najavio dolazak više od pedeset-ak golfera iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i što je za ovaj kraj jako neobično i golfere iz SAD-a, Kanade, uz dolazak više profesionalnih igrača golfa.

Također, jako zanimljiva priča ovog turnira na dvi rupe koje domaćin odredi bit će postavljeno vino i pršut gdje će se moći narizati pršuta i zameziti i naravno popit 1 dcl vina (koje tko želi, crno ili bijelo) i time briše jedan udarac u igri.
Npr. ako netko na rupi završi s 4 udarca i popio je 1 dcl vina, pišu mu se 3 udarca.

Kao uvertira ovom sportskom događaju koji počinje u subotu, u petak, večer uoči turnira, u RESTORANU FONTANA u Posušju bit će party na kojem će golfere, ali i druge goste zabavljati već nam dobro poznati i uhodani dvojac iz Maxime, Ljubuški, navode organizatori.