Europsko rukometno prvenstvo došlo je do polufinala i slijedi rasplet u borbama za finale i medalje. Hrvatska rukometna reprezentacija otvara prvi polufinalni par protiv Norveške, jednog i jedinog preostalog domaćina koji ima mogućnost osvojiti medalju.

Utakmica se igra u Stockholmu u 18 sati i za obje reprezentacije ima veliki značaj. Kauboji su u dosadašnjem dijelu prvenstva bez poraza u grupnim fazama natjecanja kao i Norveška.

Hrvatska i Norveška odigrale su dosad 15 međusobnih utakmica. Hrvatska ima bolji omjer, 9 pobjeda, 1 remi i 5 susreta završilo je u korist Norveške. Posljednji dvoboj Hrvatske i Norveške odigran je na posljednjem Europskom prvenstvu gdje su Kauboji slavili 32:28.

Dobra vijest za Hrvatsku je igranje Igora Karačića, koji je zaradio ozljedu protiv Španjolske u posljednjoj utakmici. Ozljeda nije teže prirode pa će genijalni prolazi i pogoci Igora Karačića u velikoj mjeri pomoći u ostvarivanju pobjede. U EHF-ovoj najboljoj sedmorici drugog kruga, upravo je Igor Karačić izborio mjesto. Protivnik Hrvatske, ima dva igrača u najboljoj sedmorici drugog djela natjecanja. Norveški bombarder Sagosen i Jondal uvršteni su u izbor najbolje sedmorice.

Dodajmo da i hrvatske vaterpoliste danas očekuje polufinale Europskoga prvenstva u Budimpešti, a suparnik će im biti Španjolska. Susret je u 17 i 30.

HRT/Tomislavcity