Hrvati Herceg-Bosne i Dalmacije došli su večeras u Livno pozdraviti trenutno najpoznatijeg i najponosnijeg Livnjaka, tihog čovjeka, Zlatka Dalića. Već u popodnevnim satima kolone automobila kretale su se prema Livnu. Svi su željeli biti dio dobre atmosfere koja je dočekala hrvatskoga izbornika Zlatka Dalića. Još jednom su iz ormara izvađeni svježe oprani i opeglani hrvatski dresovi, majice, šalovi, kape tako da su stadion na Zgonima preplavile crveno bijele kockice kao nikada do sada. Procjene o broju nazočnih kreću se od 20.000 do 50.000 tisuća. Nadamo se da će mo u idućim danima imati točne podatke.

Neovisno o broju nazočnih, lijepo je bilo danas biti u Livnu, pozdraviti ne jednoga, nego dvojicu najtrofejnijih hrvatskih izbornika Zlatka Dalića i legenedarnoga Miroslava Blaževića Ćiru, uživati u pjesmama najpoznatijih hrvatskih pjevača i biti dio velikoga slavlja, nacionalnog ali i dostojanstvenoga. U zahvali svim nazočnima Zlatko Dalić je rekao i sljedeće:

– Hvala našim navijačima u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i diljem svijeta. Iako nismo svjetski prvaci, vi ste osjetili da su dečki dali sve od sebe, da su bili zajedno od početka do kraja i vi to slavite i pozdravljate. Vaša podrška je bila bitna i to je i vaša pobjeda. Zadržite dostojanstvo i u pobjedi i u slavlju. Neka naše poruke i sa ovoga skupa budu poruke mira i tolerancije, poruke ljubavi, usmjerene prema svim ljudima.

Upravo na ovaj način prošlo je okupljanje nazočnih, u slavlju i veselju, s puno ljubavi prema Domovini, bližnjima i uz poštivanju svih drugih ljudi. Na stadionu je bio vidljiv i veliki broj Duvnjaka, koji su rekli da su zadivljeni odzivom Hrvata i organizacijom Livnjaka, te u šali i da se nadaju da će sada, nakon što imaju novoga velikana, Duvnjacima u potpunosti prepustiti kralja Tomislava, a da mi moramo na Duvanjskom polju organizirati veliki svehrvatski sabor i pokazati se u još boljem svijetlu…

U priloženom videu i na fotografijama pogledajte dio atmosfere iz Livna.

Tomislavcity