Časnik za vezu Savezne policije Njemačke u Bosni i Hercegovini Oliver Hass uručio je danas Graničnoj policiji BiH donaciju Njemačke u vidu IT opreme.
Šef zajedničkog centra za analizu rizika Granične policije BiH Branko Mijatović na današnjem sastanku s Hassom primio je donaciju Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke u vrijednosti od 10.000 eura.

Vlada SR Njemačke do sada je Graničnoj policiji BiH donirala opremu u vrijednosti od gotovo 9,8 milijuna KM u cilju operativnog jačanja ove policijske agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH te organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

Zajednički centar za analizu rizika GPBiH osnovan je prije 11 godina. Ovaj Centar doprinio je poboljšanju sustava analize rizika, kroz obradu i razmjenu informacija s pet uključenih agencija za integrirano upravljanje granicom (GPBiH, Služba za poslove sa strancima, Uprava za neizravno oporezivanje, Ured za veterinarstvo i Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja), primjenjujući standardne operativne procedure i najbolje prakse koje se primjenjuju u Europskoj uniji.

www.jabuka.tv