Kako javljaju njemački mediji, od 1. srpnja 2019. povećava se dječji doplatak za 10 eura mjesečno po djetetu. Za prvo i drugo dijete iznos se povećava sa 194 na 204 eura, ili oko pet posto, 210 eura za treće dijete, do sada je bilo 200 eura i 235 eura za svako sljedeće dijete, prenosi Fenix-magazin.

Daljnja povećanja dječjega doplatka u Njemačkoj predviđena su i za 2021. godinu, pa bi tako od 1. siječnja 2021. godine dječji iznos bio povećan za 15 eura.

Tada bi dječji doplatak za prvo i drugo dijete bio 219 eura, 225 eura za treće dijete i svako sljedeće dijete 250 eura.

Roditelji koji imaju djecu mlađu od 18 godina imaju pravo na isplatu dječjeg doplatka kao i oni roditelji čija se djeca nalaze u sustavu izobrazbe ili studiraju. Dječji doplatak se isplaćuje najkasnije kada dijete navrši 25 godina.

To podrazumijeva da se roditelji redovito brinu za svoje dijete i da djeca žive u kućanstvu svojih roditelja. U tu skupini pripadaju i unuci, skrbnici i pastorci.

Boravak roditelja mora biti prijavljen u Njemačkoj ili nekoj drugoj zemlji članici Europske unije kao i u Norveškoj, Liechtensteinu, Islandu ili Švicarskoj.

Fenix-magazin/DP/