U Njemačkoj je sve veći broj ljudi koji je primio prvo cijepljenje protiv koronavirusa. Broj novozaraženih koronavirusom svakodnevno pada, a neke europske zemlje počinju polako popuštati mjere, piše Fenix-magazin.

Neke europske zemlje očekuju i turiste za blagdan Duhova. Neki njemački mediji poput njemačkog RTL.de , a čije pisanje prenose i drugi mediji, sastavili su listu zemalja EU u kojima je moguć turistički odmor. Uz informacije o tim zemljama, prenose se i postojeća upozorenja o putovanju te koja se pravila primjenjuju na turiste u pojedinim zemljama.

Uz zemlje koje su na popisu onih u koje se može putovati, a to su Belgija, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Malta, Nizozemska, Austrija, Poljska, Portugal, Švicarska, Slovačka i Španjolska. Iznenađujuće, na listi nema Hrvatske koja je inače među omiljenijim turističkim odredištima za milione Nijemaca, piše Fenix magazin.

Hrvatska se od 11. travnja nalazi na njemačkoj listi visokorizičnih epidemioloških područja, što sa sobom donosi stroža pravila pri povratku u Njemačku.

To znači da i Hrvati iz Njemačke koji odlaze na odmor u svoju domovinu, pri povratku u Njemačku moraju računati na strože mjere.

Bar tako zasad piše njemački RTL, što ipak nije službeno stajalište njemačke vlade. Do početka ljeta će vjerojatno doći do objave službene liste zemalja za godišnje odmore i putovanja izvan Njemačke.

Foto: Ilustracija