Široki Brijeg je na derbi utakmicu desetog kola Premijer lige protiv Sarajeva doputovao sa samo 13 igrača.

Na klupi su imali samo jednog igrača i golmana! Razlog je bio taj što je uoči utakmice čak 12 igrača Širokog završilo u samoizolaciji.

Tražili su odgodu no Savez im nije izašao u susret. Utakmica se odigrala, a Sarajevo je slavilo 2:0.

Nakon utakmice igrači su podvrgnuti novim testiranja na kojima je pozitivno bilo još šest igrača i jedan član stručnog stožera koji su sudjelovali na utakmici u Sarajevu, prenosi dnevno.hr.

Nakon svega oglasili su se iz Širokog:

“Iako je Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo Širokog Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica”, stoji u priopćenju Širokog pa dodaju:

“Široki Brijeg trenutačno ima samo šest igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego tražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u osmini finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu Premijer lige) u nadi kako će nadležni napokon ‘progledati’ – u interesu nogometa i zdravlja igrača. Ovome problemu moramo vrlo ozbiljno pristupiti i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi…”