Noć muzeja održat će se 31. siječnja na temu “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”. Riječ je o 15. manifestaciji (započela je 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja) koja se proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju, a ove godine povezat će dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

U obilježavanju spomenute manifestacije sudjelovat će i naš grad, točnije Franjevački muzej “Fra Jozo Križić” Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad koji će na ovaj način nastaviti i produbiti vrlodobru suradnju sa Zadrom i njegovim kulturnim institucijama. Naime, u Franjevačkome muzeju bit će otvorena izložba “Ispričat ću ti priču”, autorice Timke Alihodžić  s Arheološkoga muzeja u Zadru. KIC će nam pak predstaviti istaknutoga zadarskog umjetnika Juliju Jelasku i izložbu grafičkoga dizajna, ilustracije stripa i karikature pod nazivom „Majstori baluna“ koju će posjetitelji moći pogledati sve do 15. veljače.

Kako je za Tomislavcity izjavila ravnateljica KIC-a, gospođa Danijela Papić, u ovoj ustanovi nadaju se da će 31. siječnja uspjeti realizirati i glazbena gostovanja. Naime, trenutno dogovaraju nastup prve duvanjske flautistice Petre Tokić te sestara Darije i Anamarije Ramljak iz Međugorja.

Ne sumnjamo da će naši sumještani rado i u ovoj prigodi posjetiti naš Franjevački muzej i KIC, pogledati spomenute izložbe, ali i podsjetititi se na naše neprocjenjivo muzejsko blago.

Tomislavcity