Na dvjema lokacijama u Tomislavgradu u tijeku je izrada novih murala. Naime, u Ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu duvanjski slikar Ante Braovac postavlja mural u spomen na hrvatskoga branitelja Ivana Krajnovića – Iću, pripadnika HOS-a koji je stradao na Ovčari tijekom Domovinsoga rata.

Oslikavanje murala inicirali su prijatelji i suborci pokojnoga Iće, a kako doznajemo od Ante Braovca taj bi mural u potpunosti trebao biti dovršen tijekom dana.

Aktivni su ovih dana i Hajdukovi navijači u Tomislavgradu. Oni su noćas pod projektorima, do rano jutros, radili kako bi završili oslikavanje murala u spomen na žrtvu hrvatskoga grada heroja – Vukovara. Taj mural postavljen je u blizini PC Baković.

Podsjećamo da je prošloga mjeseca kod školskoga igrališta “Jabuka” u Brišniku svečano otkriven mural u spomen na poginule hrvatske vitezove iz ovoga mjesta u Domovinskome ratu.

Lijepo je vidjeti da naš grad i njegovi ljudi i na ovaj način čuvaju uspomenu na žrtvu hrvatskih branitelja. Uz to, lijepo oslikani zidovi daju i jedan novi izgled našim ulicama, gradu i naseljima.

Z.S./Tomislavcity