U povodu 1126. obljetnice prvog pisanog spomena Livna i livanjskog kraja, u nedjelju 23. rujna započet će program obilježavanja Dana grada Livna, priopćeno je iz Ureda za informiranje grada Livna.

Početak svečanosti bit će otvoren Danom branitelja, u sklopu kojih će biti organiziran prijam kod gradonačelnika Luke Čelana, polaganje vijenaca ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda te misa u Župnoj crkvi Svih svetih.

Istog dana bit će održan Međunarodni ženski košarkaški turnir “Anđeli Livna” dok Planinarsko društvo “Cincar” Livno na prostoru Planinarskog doma Kruzi za sve planinare, šetače, brdske bicikliste i sve ljubitelje prirode 22. i 23. rujna organizira manifestaciju pod nazivom “Dani Cincara 2018”.

Promocija knjige “Livanjska katolička prezimena” održat će se u ponedjeljak 24. rujna, autora Tomislava Perkovića u dvorani pastoralnog centra, dok će u srijedu 26. rujna u Ulici Stjepana II Kotromanića u 12 sati biti priređena svečanost otvaranja dnevnog centra za djecu i omladinu.

Svečani dio proslave održat će se u petak, 28. rujna, kada će biti održana misa i svečana sjednica Općinskog vijeća Livno nakon čega je predviđeno polaganje vijenaca ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda i Spomenika kralja Tomislava.

Kao rođendanski dar gradu Livnu u subotu, 29. rujna, u crkvi svetih Petra i Pavla na Gorici bit će održan koncert Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

Livno online