”Dom zdravlja Mostar je najveća javno zdravstvena ustanova primarne razine u Hercegovini. Broji 370 djelatnika, ljudi kojima ovo nije posao već poziv. Organizirana je kroz 18 službi, četiri centra te se brine približno oko 100 tisuća stanovnika Mostara”, rekao je to Mario Kordić ravnatelj mostarskog Doma zdravlja na manifestaciji upriličenoj povodom obljetnice osnutka ove ustanove.

Kordić je istaknuo kako Dom zdravlja Mostar spada među najbolje organizirane zdravstvene ustanove u državi čemu svjedoče bojne nagrade i priznanja koja su dobili, te je ukazao i na važnost zdravlja koje je ”ipak najvažniji dar koji imamo”.

”Očuvanje zdravlja naša je primarna misija zato apeliram da osvještavamo važnost razvoja javno zdravstvenih programa i strategija, da dopremo do svakog pojedinca i prenesemo poruku da je zdravlje ipak najvažniji dar koji imamo”, istaknuo je Kordić.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar predstavio je povijest ove ustanove, samog objekta ali i medicinskih djelatnika koji su djelovali u Domu zdravlja, projekte koje su realizirali te one koje tek imaju u planu.

U okviru ove manifestacije, u krugu centralne zgrade Doma zdravlja Mostar, predstavljeno je i niz aktivnosti poput pokazne vježba hitne medicinske pomoći kroz simulaciju nesreće, te je održan dan otvorenih vrata na kojem su građani mogli izmejriti krvni tlak i šećer u krvi.

bljesak.info