U prepunoj dvorani Wallerseehalle u Henndorfu kod Salzburga sinoć je održana 8. Ramska noć. Organizacijski odbor Ramske noći predvođen NK Rama Salzburg pripremio je bogat kulturno – zabavni program koji je uspješno vodila urednica Radio Rame Ana Burić.

Na samom početku nazočne je u ime organizatora pozdravio predsjednik NK Rama Ivo Ivić. On je u ime NK Rama Iliji Slišlo Tućiju iz Tomislavgrada uručio prigodan dar u znak zahvalnosti za trud i rad koji je uložio i još uvijek ulaže pri organiziranju i održavanju Ramske noći od samih početaka njezina održavanja.

Župnik Hrvatske katoličke župe u Salzburgu fra. Zlatko Špehar zazvao je Božji blagoslov na sve goste. Ramljacima i njihovim gostima obratio se i načelnik općine Prozor Rama Jozo Ivančević koji je pohvalio rad organizatora i obećao pomoć i potporu njihovom humanitarnom radu.

U kulturnom dijelu programa nastupili članovi HKUD Ruža Hrvatska iz Pongau koji su uz pomoć predsjednice društva Branke Kozić i koreografa Ivu Vilušića izveli kola bugojanskog kraja, Linđu i modernu verziju plesa Kukunješce. Nakon njih plešući trusu predstavilo se HKUD Kufštein iz Kufsteina.U programu je sudjelovao i pjesnik Ivan Čuljak koji je pročitao svoju pjesmu. Za vrijeme zabave gosti su mogli i kupiti zbirku njegovih pjesama.

Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Jozo Vučić i Planet band koji su uspjeli na plesni podij privući brojne goste pristigle iz svih krajeva Austrije i Njemačke.

Osim u dobroj zabavi Ramljaci i njihovi gosti mogli su uživati i ukusnoj hrani, piću  i raznovrsnim kolačima što su pripremile vrijedne domaćice.

I ova Ramska noć bila je humanitarnoga karaktera. Prema riječima organizatora  sav prihod s ove zabave namjenjen je potrebitim obiteljima iz Ramskog kraja. Organizatori ističu kako su do sada od Ramskih noći donirali oko 92 000 € obiteljima u Rami, ali i u drugim krajevima Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ove Ramske noći upriličena je i aukcija jedne umjetničke slike kao i dresa NK Red bull Salzburg s potpisima svi igrača. Novac od aukcije također ide u ovu humanitarnu akciju. Organizatori su ove godine uveli i još jednu točku na zabavi. Naime, gosti su mogli uzimajući jedan suhi pršut procjeniti njegovu težinu, a onaj koji pogodi ili bude najbliži njegovoj stvarnoj težini dobiva za nagradu taj pršut. Ova  zanimljiva točka je dobro prihvaćena i brojni su htjeli sudjelovati u njoj. Sve što se dešavalo na 8. Ramskoj noći svojom kamerom je zabilježila Posavska televizija.

Medijski pokrovitelji bili su: Večernji list, portal Fenix, portal rama-prozor.info i ramski-vijesnik.ba iz Rame te Tomislavcity.

Zahvaljujući brojnim sponzorima bila je i bogata tombola.

Organizatori ovim putem zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli da i  Ramska noć bude, uspješna kao i svima koji su svojim dragovoljnim prilozima pomogli njihovu humanitarnu akciju.

Mirjana Kukavica, Salzburg/Tomislavcity