Jučer je uspješno održano tradicionalno viteško natjecanja kosaca Strljanica 2020.

Ovogodišnji kosbaša je Vinko Čičak, Kuprešak, koji  je više puta osvajao razne nagrade u kosidbi.
Drugo mjesto pripalo je Josipu Čičku – Đođi, također više puta se natjecao i osvajao razne nagrade.

Treće mjesto pripalo je Mariju Prljeviću koscu iz Tomislavgrada, također višestrukom sudioniku natjecanja i osvajaču više nagrada.

Dani kosidbe2020

Objavljuje Foto-Video "Ćibara" u Nedjelja, 19. srpnja 2020.

Ovogodišnji kosbaša junior je Ivan Čičak iz Kupresa. Drugo mjesto osvojio je takođe Kuprešak Filip Dumančić.

Svim natjecateljima čestitamo na sudjelovanju podršci, a pobjednicima posebne čestitke.

Zahvaljujemo Općini Kupres koja nas podržava u našem radu i nadamo se još uspješnijoj suradnji u buduće; Federalnom ministarstvu kulture i sporta koje nas također podržava –  moramo naglasiti da su nam dali priliku da budemo državni aplikant za KULTURNU NEMATERIJALNU BAŠTINU PRI UNESCOU za ovu priliku u ime svih Kuprešaka im se posebno zahvaljujemo. Zahvaljujemo se ministarstvu znanosti, prosvjete i kulture Hercegbosanske županije koji također prate naš rad i podupiru naše projekte; Policijskoj postaji Kupres koji nas unatoč svim prilikama i neprilikama čuvaju i podržavaju naše projekt; Domu zdravlja Kupres –  moramo naglasiti da su s nama bili cijelo vrijeme trajanja manifestacije. Isto tako, zahvaljujemo kriznom stožeru Hercegbosanske županije koji nam je dopustio održavanje natjecanja i uputio kojih propisa se trebamo pridržavati.

Zahvaljujemo se svim ljudima koji nas prate bodre i podržavaju naš trud i rad, ukoliko smo preskočili nekoga ne zamjerite, ističu Kupreški kosci.

Evo nekoliko slika s današnje manifestacije…

Video: Foto-Video Ćibara