Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u suradnji s tvrtkom EduCon d.o.o. iz Mostara organiziralo je stručno usavršavanje za djelatnike u nastavi s područja Hercegbosanske županije.

Usavršavanje je održano u subotu, 15. veljače 2020. godine u prostorijama Osnovne škole “Fra Lovro Karaula” iz Livna, uz sudjelovanje više od stotinu djelatnika, a pridružili su im se i predstavnici resornoga Ministarstva. 

Predavači su bili: prof. dr. sc. Ivana Batarelo Kokić.,  s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu  koja je održala predavanje na temu teorijskih pristupa darovitosti.

Nakon nje, Zrinka Mužinić, prof., iz Osnovne škole Srinjine, Split, govorila je o osobinama darovite djece i o poticanju darovitosti, dok je Đurđica Kaurloto Martinić, prof., iz Agencije za odgoj i obrazovanje RH, govorila o iskustvima u radu s darovitim učenicima u školi.

Stručno usavršavanje ispunilo je očekivanja te će se suradnja nastaviti na sličnim aktivnostima, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.