Predsjednik Zapadnoaustralsko – hrvatske gospodarske komore, gospodin Luka Jurčević, inače vlasnik tvrtke Jurcevic Consulting, boravio je 8. studenog u Tomislavgradu.

Gospodin Jurčević je u zgradi Općine Tomislavgrad imao prezentaciju Zapadnoaustralsko – hrvatske gospodarske komore, nakon čega je uslijedio razgovor s predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavgrad Lukom Krstanovićem i predstavnicima Općine Tomislavgrad.

U slobodnoj raspravi s gosp. Jurčevićem predstavnici Općine Tomislavgrad imali su priliku informirati se o mogućnostima i modalitetima suradnje  sa potencijalnim investitorima.

Spomenimo da su među aktivnostima koje  komora u novije vrijeme inicira i one koje zagovaraju je veća prisutnost australskih IT kompanija na području naše regije.

Valja spomenuti kako je gospodin Jurčević prilikom uspostavljanja prvog kontakta s našom Općinom, izrazio interes i za suradnju i u drugim oblastima, kao što su proizvodna i uslužna djelatnost, potom po pitanju edukacije, razmjene iskustava i slično, priopćeno je iz tomislavgradske općine.