Sinoć su učenici devetih razreda Osnovne škole fra Mije Čuića Bukovica sa svojim razrednicima organizirali “oproštajnu večer”. Bilo je lijepo i svečano.

Sve je počelo u 18 sati kada smo se skupili u bukovičkoj crkvi koja je posvećena svetom Franji, gdje smo zajednički slavili svetu misu. Osim učenika i nastavnika na svetoj misi zahvalnici bili su i roditelji.  Propovijednik je bio seonički župnik fra Vinko Kurevija. Nakon toga otišli smo do Svadbenog salona „Lovre“ gdje smo nastavili sa slavljem.

Druženje nam je nedostajalo kroz ovu prošlu godinu. Osjetio se prijateljski odnos učenika, nastavnika i roditelja. Pjesme, plesa i igara nije nedostajalo, a i dodijeljene su nagrade zaslužnim učenicima koji su svih devet razreda završili odličnim učenicima.

Iz naše škole (godinama) generacijama izlaze uspješni i nadareni učenici, pa tako i ove godine imamo devet učenika koji su prošli odličnim uspjehom i imali uzorno vladanje. Posebno se ističe učenica iz Roškog Polja Jelena Krajina koja je tijekom devetogodišnjeg školovanja imala sve petice. Prigodnu diplomu i vrijednu nagradu uručila joj je razrednica Marija Papić.  Ostali naši odlikaši su: Ružica Ledušić, Nikolina Skočibušić, Petria Petrović i Branimir Filipović, a  nagrade im  je dodijelila razrednica Matina Sabljić.

Odlikaši područne škole Brišnik ,koji su također svih devet godina prošli odličnim, uspjehom su: Slavko Topčić, Lana Ćurić, Katarina Meštrović i Mara Ćurčić. Nagrade im je dodijelila razrednica Blagica Bagarić.

„Dragi učenici, Učiteljsko vijeće i uprava škole čestita vam na postignutom uspjehu sa željom da i dalje njegujete sve vrijednosti kojima ste naučeni. Budite ponos svojim školama i svojim obiteljima, neka vas krasi hrabrost, upornost prema sebi i društvu u kojem živite! Hvala svima vama večeras ovdje što ste nam omogućili ovo zajedništvo. Naravno,moramo zahvaliti našim roditeljima na ovoj podršci, razumijevanju kako prema svojoj djeci tako i prema nastavnicima. Hvala našim svećenicima što su s nama svake godine iznova i u svakoj prigodi. I na kraju veliko hvala Ivi i Lovri i cijelom osoblju u ime svih nas ovdje prisutnih. Ovo je 53. generacija koja je svoje osnovnoškolsko obrazovanje završila u našoj školi – osnovnoj školi fra Mije Čuića Bukovica, kazala je razrednica Blagica, prenosi OŠ fra Mije Čuića Bukovica.