Više od pet milijuna korisnika društvenih mreža je do sada kombiniralo fotografije iz 2009. s fotografijama iz 2019. godine zbog izazova koji je „obuzeo“ korisnike ovog mjeseca.

Međutim, veliki broj korisnika odbija prihvatiti izazov uz tvrdnju da Facebook ima više planove s fotografijama korisnika.

Prema tvrdnjama i navođenjima korisnika, Facebook prikuplja fotografije kako bi unaprijedio programe koji se koriste za prepoznavanje i promjenu lica.

Prva osoba koja je spomenula ovaj problem jeste autorica Kate O’Neill koja je imala zanimljivu objavu na Twitteru.

Ja, prije deset godina: Vjerojatno bih sudjelovala u izazovu koji se vrti po Facebooku i Instagramu. Ja sada: Razmišljam kako se svi ovi podaci mogu iskoristiti za razvijanje programa i algoritama za prepoznavanje načina na koje lice stari“, napisala je na svom Twitter profilu.

Ona je dodala da se ovaj izazov vrlo lako može protumačiti kao potreba Facebooka da prikupi što više informacija za svoje eksperimente.

Čak i ako ovaj izazov nema nikakve veze s tim, ne možete negirati da se u proteklih nekoliko godina velike kompanije igraju s nama i kroz gluposti izvlače bitne informacije o nama. Samo se sjetite šta je Facebook radio s podacima koji su trebali biti zaštićeni“, napisala je.