Lijepo subotnje poslijepodne mnogi su proveli u šetnji. No, nekoliko vrijednih muškaraca, jučerašnje popodne rezerviralo je za jednu sasvim posebnu akciju. Odlučili su se za “probijanje” novoga ulaza u školsko dvorište OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu.

Akciju je pokrenuo Ćiro, pridružio se Svitli, a kasnije i Marin. Ovaj novi ulazu u školsko dvorište otvorit će mogućnost da se vozilima trajno zabrani ulazak na plato ispred ulaznih vrata škole. Djecu će se moći dovesti ili sačekati na parkingu u Ulici kralja Zvonimira, a ona će preko školskog igrališta sigurno doći do škole.

Na ovu akciju otvaranja novoga ulaza, Ćiru i ostale potaknulo je nedavna nezgoda u školskom dvorištu kada je jednoga učenika oborilo vozilo i nagnječilo mu nogu. A kada smo Svitloga upitali zašto se on dohvatio velikoga čekića kada su njegova djeca već odavno prošla osnovu ali i srednju školu, u šali je rekao da je ovo prva akcija koju je pokrenuo prijatelj Ćiro i na koju nije imao komentara niti primjedbe, pa se morao pridružiti!

Svi koji imate djecu u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu i barem nekada ste ih dovezli vozilom ili došli po njih po završetku nastave, osobito ako je kišni dan i slabija vidljivost, mogli ste se uvjeriti koliko je kompliciran ulazak u školsko dvorište jer mnogi djecu žele sačekati baš pred ulaznim vratima. Tada se stvore ogromne gužve, nekada i kaos, što potencijalno predstavlja problem za sve.

A svi znamo da je doći vozilom do ulaznih vrata, kafića, trgovine, škole, bolnice… prava specijalnost nas Duvnjaka!

I da, ovi dobri ljudi ne namjeravaju stati. Planiraju urediti i desetak metara staze od novoga ulaza preko travnjaka do školskog igrališta, kako bi djeca “po suhom” u svim prilikama mogla doći do škole. Hvalevrijedna akcija za svaku pohvalu!

 

Tomislavcity