Danas, 20. svibnja OŠ Ivana Mažuranića obilježava Dan škole.

I ove godine epidemiološke mjere ne dopuštaju zajednička druženja, no to nije razlog da se ne obilježi Dan škole. Naši učenici i učitelji su i u ovoj nastavnoj godini u svoj rad unijeli puno kreativnosti, zahvalni Bogu što su u školskom ozračju i školskim klupama, što je nezamjenjivo, izvodili nastavu do samog kraja.

 

Svojim literarnim, likovnim, dramskim i glazbenim radovima, na različite teme, obilježili su Dan škole.


Ovo je prigoda da se sjetimo svih onih koji su ostavili neizbrisiv trag u radu naše škole, a i da zahvalimo svima onima koji su na bilo koji način bili s nama i pomagali nam. U ovom vremenu pandemije koronavirusa, učenici, nastavnici i roditelji su zajedničkim naporima omogućili da se ova školska godina provede u najpoželjnijem obliku – školskim klupama.

Naša škola je iznjedrila mnoge generacije uspješnih članova društva na koje je ponosna. Sigurni smo da u njihovim sjećanjima žive prvi učitelji koji su ostavili neizbrisiv trag u njihovom odrastanju.
Sadašnjim i bivšim učenicima, njihovim roditeljima, dragim kolegama, koji su bili ili su još uvijek dio kolektiva, želimo sretan Dan škole.

Želimo sreću našim devetašima na putu odrastanja, a dobrodošlicu onima koji nam dolaze – prvašićima.

U programu Dana Škole organizirali smo izložbu skulptura učenika od 6. do 9. razreda.

Individualni trodimenzionalni radovi oblikovani u glinamolu predstavljaju svakog pojedinca kroz njegove misli i osjećaje, te kroz njih vidimo zaigranosti i dječju slobodu izražavanja.
Radovi sličnih motiva povezani su u cjeline, dok ostale postavke funkcioniraju same za sebe.

Osnovna škola Ivana Mažuranića