Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana za srijedu neće biti održana, što je izravna posljedica izbornih rezultata i političkih nesuglasica unutar te institicije.

Do odgađanja je došlo zbog neslaganja povodom zahtjeva za dopunu dnevnog reda, saznaje Srna u Vijeću ministara.

Ministri iz reda HDZ-a BiH poslali su obavijest o tome kako se neće pojaviti na zasjedanju Vijeća ministara BiH, pa je sjednica otkazana. Nakon što je na održanim općim izborima u BiH kandidat DF Željko Komšić izabran za člana Predsjedništva BiH, predstavnici hrvatskog naroda u BiH najavili su kako će na taj čin Bošnjaka znati odgovoriti.

Nije poznato je li današnji nedolazak ministara iz HDZ-a BiH na sjednicu Vijeća ministara jedan od takvih odgovora, pa su odlučili bojkotirati sjednicu ove državne institucije ili je riječ samo o neslaganju za dnevni red današnje sjednice.

Generalno tajništvo Vijeća ministara BiH trebao bi u tijeku dana obavijestiti javnost da je sjednica Vijeća ministara BiH otkazana zbog “nedostatka kvoruma”.

HDZ u središnjem državnom tijelu vlasti ima tri ministra i to ministra financija i trezora BiH Vjekoslava Bevandu, potom ministra pravde BiH Josipa Grubešu i ministricu obrane BiH Marinu Pendeš.

U Poslovniku o radu Vijeća ministara BiH stoji odredba koja glasi: “Da bi Vijeće ministara BiH moglo donositi odluke na sjednici, mora biti prisutno više od 50 % članova Vijeća ministara BiH, od kojih najmanje po dva iz svakog konstitutivnoga naroda“.