Od 19. do 23. kolovoza Posušje je domaćin Lige Hercegovine i najboljih hercegovačkih ekipa, pobjednika malonogometnih liga mjesnih zajednica u svojim općinama, odnosno gradovima.

Raspored završnog turnira Lige Hercegovine određen je ždrijebom održanom protekloga tjedna u Mostaru. Ligu su kvalifikacijskom utakmicom sinoć otvorili predstavnik Gruda, Ružići i Brišnik, predstavnik Tomislavgrada. Prolazak u četvrtfinale izborila je ekipa Ružića iz Gruda pobjedom od 3:0, piše Radio Posušje.

Turnir se održava na igralištu OŠ Ivana Mažuranića, a započeo je revijalnom utakmicom u kojoj su se sastale ekipe veterana Posušja i Mostara. Susret je završio uz pregršt golova na obje strane, ali i neodlučenim ishodom 8:8.

Potom je uslijedila svečanost otvaranja turnira na početku koje se u ime organizatora, športske udruge Liga Hercegovine obratio Ivan Zeljko, uz riječi dobrodošlice svim sudionicima i publici.

– Dobrodošli u Posušje, na 15. izdanje završnog turnira mjesnih zajednica Hercegovine. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo vidjeti vas u ovolikom broju. Pokazali ste da volite mali nogomet, da volite Posušje, a evo i ovu Ligu, kazao je Zeljko, poželivši svim ekipama puno sreće, a publici da uživa u vrhunskom nogometu.