Internetska televizija Večernji TV svečano će biti puštena u rad danas u 11 sati. Domaćini, glavni urednik Večernjeg lista iz Zagreba Dražen Klarić i glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković, simbolično će prvom klapom označiti početak rada Večernji TV-a u redakciji Večernjeg lista u Mostaru.

Na otvorenju će govoriti renomirani gosti iz oblasti zdravstva, gospodarstva, politike, crkve, kulture i sporta…, među kojima su izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, glumac Goran Bogdan, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Goran Grlić Radman, direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dr. Ante Kvesić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i kardinal vrhbosanski mons. Vinko Puljić. Intervjue s ovim uglednicima vodili su Večernjakovi novinari iz triju studija – u Zagrebu, na Sveučilišnoj TV (SUM TV) u Mostaru i u studiju Večernji TV-a.

Prvu emisiju internetske televizije gledatelji će moći pratiti uživo na platformama Večernjeg lista, na portalima vecernji.hr i vecernji.ba. Studio u kojem se radi opremljen je s 14 kamera, a bit će i snimki nastalih na potpuno drugim lokacijama na kojima će se nalaziti oni koji su uključeni u projekt internetske televizije Večernji TV.  Večernji TV platforma je koja će pojačati formu Večernjeg lista kao vodećeg tiskanog medija među Hrvatima u BiH.

“Večernjakova televizija u BiH prirodan je i logičan iskorak u razvoju naše medijske kuće. Upravo na novinskoj platformi Večernjeg lista danas čvrsto stoje i tisak, i portal, i televizija. I svi drugi projekti. Međusobno se nadopunjuju i učvršćuju – objašnjava glavni urednik Večernjeg lista Jozo Pavković. Vjerujemo da će Večernji TV sa svojim zanimljivim i kvalitetnim sadržajima podignuti i čitanost naše tiskovine i portala i da ćemo ono što čitamo u novinama moći vizualizirati na televiziji, ali istodobno pratiti i na našem portalu vecernji.ba. Pozivamo vas da označite Večernji TV na svojim mobilnim i TV ekranima.

vecernji.hr