Umirovljeni general Ante Gotovina je na privatnom druženju s veteranima u subotu u Pakoštanima održao govor, a snimka se pojavila na Facebooku.

– Mi imamo domovinu. Država može biti I ovakva i onakva. Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni s pravom. Možemo gledati kritički s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikada destruktivna. Kritika je uvijek dobrodošla za one koji znaju slušati. Ono što je najvažnije je da imamo domovinu – poručio je umirovljeni general Ante Gotovina braniteljima na privatnom okupljanju u Pakoštanima.

Istaknuo je i da ako je netko dao nešto za domovinu, to su branitelji, prenosi Večernji list.

Temelj domovine je Domovinski rat. To zanijekati nitko ne može. Može se truditi koliko hoće, dolaziti od bilo kud i zvati se kako hoće, ne može nikada poništiti ono što je domovina. Zašto? Jer domovina je u našim srcima, nastavio je Gotovina, a onda je svoj govor završio riječima o Bogu.

Ono što ne smijemo zaboraviti da ništa toga ne bi bilo da nije gospodara povijesti. Jedini i pravi gospodar povijesti, od početka, danas i do kraja svijeta. Jedino s njim nikada ne smijemo biti neprijatelji. On se brine o nama i to najbolje osjećamo onda kada smo dolje. Neka nas On čuva i našu domovinu, vaše obitelji i uvijek naše zajedništvo, zaključio je.

Cijelo obraćanje generala Gotovine pogledajte na videosnimci.

vecernji.ba