Mario Čuić, 19-godišnji mladić iz Tomislavgrada bio je junak ovonedjeljnoga nogometnog derbija u Hrvatskoj, u kojem je Hajduk slavio protiv Dinama na Maksimiru rezultatom 3:2. Mladi Čuić, sin poznatoga bh suca Tomislava Čuića, bio je strijelac dvaju pogodaka za momčad Igora Tudora. Onaj prvi gol bio je osobito lijep, a Čuić je proglašen igračem utakmice.

Mario je u Hajduk stigao iz HNK Tomislav prije četiri godine. Zamijetili su ga Hajdukovi skauti i odmah odveli u Split. Zanimljivo je i to da mladi Čuić nema menadžera, sam se brine o svojoj karijeri, poput, primjerice, Vedrana Ćorluke.

 U HNK Tomislavu pucaju od ponosa, piše Hercegovina.info.

„Danas smo nešto poznati“, uz smijeh govori za Hercegovina info Dalibor Musić, tajnik kluba, koji kaže da telefon stalno zvoni.

„Ma sinoć su se Marijevoj partiji veselili i oni koji navijaju za Dinamo. Doduše, bilo je tu još igrača iz Tomislavgrada poput Dilavera i Čoline. No, svima nam je drago bilo što je Mario riješio susret. Iskreno, iznenađen sam Hajdukom. U posljednje vrijeme su jako loši i očekivao sam nastavak tog lošeg niza. No, eto, na Marijevu radost i radost navijača Hajduka ispalo je dobro“.

Dalibor Musić je mladom Čuiću predavao tjelesni odgoj u školi.

„Ma to je jedan fantastičan dečko. On je dominirao u svim sportovima. Vodili smo ga na natjecanja u stolnome tenisu, on bi i to sve osvajao. Svi treneri koji su ga trenirali u Tomislavu isticali su ga, ne samo po igračkim sposobnostima, nego i po radnim navikama i po ponašanju, govori Musić.

Čuić i nije imao pretjerane reakcije veselja kod pogodaka.

„Ma to je možda sve vas iznenadilo, no, nas koji ga poznajemo nije. On je jako skroman i ponizan dečko. Primjer je pravoga sportaša. Mi imamo suradnju s Hajdukom i njihovi psiholozi organiziraju predavanja u Tomislavgradu. Nije bio niti jednog predavanja da nisu Marija pohvalili i naveli ga za primjer kako se treba ponašati mladi igrač. On ne razmišlja o karijeri na način kako većina razmišlja. Mario ne traži novac, on prihvati kako mu se ponudi. Ma, samo riječi hvale za toga momka.“

Musić dodaje i kako ga Mario podsjeća na još jednoga Marija iz Tomislavgrada – Marija Pašalića, nogometaša Atalante. Ističe kako u klubu ima još talenata pred kojima je svijetla budućnost.

„Bar jedan od Marijeve četvorice braće bit će veliki igrači. Imamo Filipa koji je već u Hajduku među ulaznim juniorima. Imaju još dva brata, jedan je 2008., a drugi 2010. godište. Po nama, mladi Toma koji je 2008. godište još je talentiraniji od Marija. Očekujemo od njega velike stvari. Što se tiče ostalih momaka u klubu, mi u svakoj generaciji imamo barem jednoga ili dvojicu igrača koji odskaču i koje Hajduk aktivno prati, rekao je u razgovoru za Hercegovina.info tajnik HNK Tomislav Dalibor Musić.

 

Hercegovina.info/tomislavcity