Blagdan sv. Ante Padovanskog, nebeskog zaštitnika filijalne crkve u Zvirnjači proslavlja se od davnina.

Već tradicionalno, proslava blagdana sv. Ante, započet će u subotu 12. lipnja misom Uočnicom koje će biti služena u 18:00 sati.

U nedjelju 13. lipnja, na sam blagdan sv. Ante u crkvenom dvorištu u Zvirnjači s početkom u 11 sati, biti će slavljena sveta Misa koju će predslaviti fra Niko Petronjić, župnik župe Suhopolje na Kupresu. Poslije mise biti će blagoslov djece po zagovoru sv. Ante.

Također, u ponedjeljak 14. lipnja na obroncima planine Ljubuše, kod Jukića vikendica, bit će slavljena sv. Misa s početkom u 11 sati.

Mještani Zvirnjače pozivaju da dođete i sudjelujete u ovoj proslavi patrona i zajedno s njima uputite zahvalu i molitve Bogu po zagovoru  sv. Ante Padovanskog.

– Za sve naše Zvirnjane i sve ljude dobre volje koji nisu u mogućnosti ove godine doći na proslavu blagdana Svetoga Ante u Zvirnjaču, napominjemo da mogu slušati izravni prijenos svetoga misnoga slavlja s početkom u 11 sati (13. lipnja). Misu će prenositi Posavina TV.
Svima koji za ovu proslavu u zavičaj stižu iz daleka neka je sretan put i neka sve čuva sv. Ante! – navode mještani Zvirnjače.

Rama-prozor.info/Tomislavcity