U radnom posjetu Livnu, nakon sastanka s gradonačelnikom, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto održali su sastanak s predsjedništvom Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije te Gradskim odborom HDZ-a BiH Livno.

Branko Ivković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije upoznao je upoznao je stranačko vodstvo sa stanjem i aktivnostima HDZ-a BiH na području Hercegbosanske županije.

Tijekom razgovora sagledan je niz aktualnih projekata, gdje je zaključeno kako lokalne vlasti neće biti prepuštene same sebi, nego će imati potporu s entitetske i državne razine u svim projektima.

Predsjednik Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, te se osvrnuo na prijeko potrebe reforme pri rješavanju izbornog zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi u BiH. Podržao je sve prezentirane unutarstranačke aktivnosti.

Na odvojenom sastanku sa Gradskim odborom HDZ-a BiH Livno, o stanju i djelovanju Gradskog odbora HDZ BiH Livno, govorio je predsjednik Ivan Jozić, pri čemu je predstavio i rezultate proteklih lokalnih izbora. Prilikom sastanka govoreno je i o razvojnim projektima, stanju u infrastrukturi, obrazovanju, funkcioniranju javnih poduzeća s naglaskom na potporu viših razina vlasti pri realizaciji projekata.

Na sastanku su precizirane i dogovorene daljnje stranačke aktivnosti, a predsjednik Čović je obećao punu podršku razvojnim programima i projektima i uključivanje viših razina vlasti u realizaciju istih.

Obraćajući se medijima nakon održanih sastanaka, predsjednik Čović je iskazao zadovoljstvo na svemu što je urađeno u kampanji i postignutom rezultatu u Livnu. “To je veliki razlog za doći i čestitati ali i ohrabriti našeg gradonačelnika i sve naše ljude u Livnu koji su pratili projekat HDZ-a BiH za Livno i vrlo jasno kazati, stojimo uz sve naše projekte i sva obećanja koja smo od svakog temeljnog ogranka do samog središnjeg Gradskog odbora Livna davali. Važno je da naša lokalna zajednica u Livnu zna da nije sama“, naglasio je dr. Čović.

“Proračunska sredstva nikada nisu dovoljna za onaj razvojni dio, za kapitalne projekte, a njih je bilo u obećanjima i s te strane sam s radošću rekao da ćemo pomoći i svim našim ljudima u Gradskom vijeću dati maksimalnu potporu za sve projekte. Bit ćemo zajedno uz Grad i vjerujem da ćemo uz projekte sa viših razina vlasti, entiteta i države osigurati da se nesmetano može raditi na svim područjima. Nadam se da će ovo što ima u gradskom proračunu koristiti se za redovito financiranje, a onda ćemo mi sa viših razina vlasti stvoriti ambijent i biti jedna prava logistika gradonačelniku u ovom njegovom mandatu“, istaknuo je dr. Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Sastanak s gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem 

Na sastanku je bilo riječi o funkcioniranju Gradske uprave, suradnji s višim razinama vlasti, projektima koje realizira Grad Livno te planiranim aktivnostima lokalne razine vlasti.

Gradonačelnik Čondrić kao domaćin održanog sastanka predsjednika Čovića i zamjenicu predsjednika Krišto upoznao je sa implementacijom izbornih rezultata, aktualnim i kapitalnim projektima te političkom situacijom u Livnu.

Gradonačelnik je istaknuo da će infrastrukturni projekti, kao i oni u energetskom sektoru biti među prioritetima. Istaknuo je dovršetak izgradnje sekundarne vodovodne mreže na potezu Livno-Lusnić, te sekundarne vodovodne mreže u Mišima. Goste je upoznao s projektima socijalnog aspekta te govorio o samom funkcioniranju gradske uprave naglasivši trenutačno najaktualniji projekt uspostavljanja novog katastra.

Razvoj gospodarstva, i ekonomski rast, dijelom će zaustaviti i iseljavanje, te su nužne konkretne mjere za podizanje malih i srednjih poduzeća, poticaji za poljoprivredu i stočarstvo, pomoć i poticaji za mlade, kao i dodatna ulaganja i razvoj privatnog sektora kroz bolju suradnju s domaćim gospodarstvenicima, istaknuo je gradonačelnik Čondrić.  Zahvalio je na dolasku i podršci za koju je kazao da je od iznimnog značaja a u dijelu u kojem je govorio o planiranim aktivnostima Grada Livna po pitanju infrastrukturnih projekata istaknuo je gradnju nove zgrade dječjeg vrtića.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto podržali su planirane aktivnosti koje su čuli na sastanku na kojem je zaključeno da će dužnosnici viših razina uvijek će biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć kada je ona potrebna.

Predsjednik Čović je na dar gradonačelniku uručio autorsku knjigu “Iznad crte” dok je gradonačelnik, govoreći o potpori Grada Livna malim poljoprivrednim proizvođačima kao i svima drugima koji se bave vlastitom proizvodnjom, predsjedniku i zamjenici predsjednika uručio dar s livanjskim proizvodima, navodi se u priopćenju.