“HKUD Rudine”, župa Vidoši Livno, “HKUD Rodoč” Mostar i “KUD Mokro” Široki Brijeg predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 54. “Vinkovačkim jesenima”.

Vinkovačke su jeseni postale originalni popularno-znanstveni skup izvorne narodne kulture, mjesto njezina sakupljanja, što ne znači da su “Jeseni” bile niti da će biti kočnica suvremenoga razvoja. One su samo čuvarica i slikarica izvornoga načina života, one pokazuju slike prošlosti i sadašnjosti, upućuju na neistražene pravce i mogućnosti u budućnosti.

Predstavnici Bosne i Hercegovine stekli su pravo nastupa na “Vinkovačkim jesenima” nakon što su izabrani od strane stručnog žirija na “Državnoj smotri izvornoga folklora” održanoj u Mostaru u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH).

Podsjećamo, BiH je proteklog vikenda imala predstavnika na dječjim “Vinkovačkim jesenima”. Publici se predstavilo “HKD Mladost” Polog kojega je također stručni žiri izabrao kao predstavnika na Dječjoj smotri folklora održanoj u Rodoču kod Mostara.

UHAKUD u BiH