Predstavnici tomislavgradske općine i Duhovno humanitarne udruge Kap ljubavi jutros su otputovali u Banovinu kako bi predali novčanu pomoć koja je u našem kraju prikupljena za potresom pogođena područja. Prema dostupnim informacijama riječ je o iznosu od oko 29 tisuća eura. Od spomenutoga iznosa općina je sudjelovala s 15 tisuća KM, a ostalo su prilozi koji su uplaćeni kod Kapi ljubavi.

Ova novčana pomoć bit će uručena za četiri obitelji među kojima je i jedna obitelj s troje male djece.

Uz općinskoga načelnika Ivana Buntića i predsjednika OV-a Iliju Papića, u Petrinju su otputovali općinski vijećnik Ante Vukadin Jokarić, te  u ime Kapi ljubavi fra Jozo Radoš Đoka i Tomislav Batarilo Toša. U Petrinji će im se pridružiti naš Duvnjak Ante Vukadin.

Napomenimo da je ovo samo jedna u nizu pomoći Banovini te da je dosadašnjim akcijama iz Tomislavgrada za Banovinu samo u novcu prikupljeno više od 100 tisuća eura. Već ranije smo pisali da je u svim duvanjskim župama od milodara na nedjeljnim misama prikupljeno više od 70 tisuća KM.

Naravno, u ovaj iznos nije pribrojana novčana pomoć naših iseljenika. Nesumnjivo, i domicilni i iseljeni Duvnjaci još jednom posvjedočili su veliku humanost na djelu.

Tomislavcity